Conèixre’t per empoderar-te. Sigues la teva millor amiga.

 

Moltes dones em pregunten: et dediques a parlar de la regla?

  • Però, Laura de veritat, que hi ha darrere de la merda de regla?

I aquí vaig jo, no saps ni el que amaga la menstruació. El desconeixement fa que no puguis veure ni valorar el poder que hi ha en tu, ni en tot el teu cos. En ell hi han “amagats” secrets que mai t’hauries imaginat i que en el col·legi no et van explicar.

Saber identificar el teu flux vaginal per a veure en quin moment del cicle menstrual estas, només és la punta de l’iceberg. Analitzar com és la teva sang menstrual, perquè hi ha mesos que sagnes més o altres menys, perquè a vegades et sents més lúcida, o altres més energètica, més creativa o més reflexiva. 

Totes les etapes són necessàries en aquesta vida, tan i com són les estacions; És necessari l’hivern perquè la naturalesa descansi, es renovi i pugui tornar la primavera plena d’energia per a florir. Ho veus obvi no? Perquè això també passa en el teu cos, tens les teves estacions dins durant aproximadament 35-40 anys en tota la teva vida. Veritat que és molt de temps com per viure-les bé?

Saber veure com canvia el teu cos al llarg del mes, quines necessitats tens i què et demana, és bàsic per diverses raons. Primer per a respectar-te, no forçar-te fer coses que no li ve de gust al teu cos, poder entendre els seus moments de pausa i de baixar el ritme, per a així poder gaudir de cada etapa i viure molt més feliç! 

El respecte cap al teu cos és el primer pas que et donarà el coneixement per a entendre’t i poder surfejar les ones de la ciclicitat. 

I fins i tot arribar un dia que puguis dir: Tinc ganes que m’arribi la regla per a poder parar, descansar i dormir. I això és màgic, quan arribes a aquest punt de ser “la teva millor amiga”, el teu cos fa una festa en gran, t’ho agraeix amb molt més benestar i tal com em va passar a mi, amb una menstruació molt més plaent. 

També és bàsic conèixer el teu cos per a empoderar-te i poder utilitzar la teva energia al cent per cent. Sense sentiments de culpa, de pensar que estàs boja, que no rendeixes, que no ets capaç… Tot això són mentides de la societat que sempre ha anat etiquetant a les dones, però ara és moment de canviar-ho. 

Sentir que tot en tu està bé, que la teva “màquina” de vida funciona perfectament, que requereix les seves cures i manyagues com totes les coses en aquest món… és el que dóna aquest poder de saber triar què fer, quan fer-lo i amb qui fer-ho. Poder guiar tu mateixa les teves pròpies regnes de la teva vida amb la sensació que tot el que fas tens ganes de fer-ho i vols fer-ho, és un plaer indescriptible. 

I si, tu també pots, avui mateix, fer un compromís amb tu mateixa i decretar: “Sí, vull. Vull ser la millor amiga que mai de la vida he tingut”.

I ara, tan sols, està apunt de començar la teva festa particular.

A gaudir-la!

Laura