Acompanyar la seva primera lluna

 

Ja fa alguns anys que el feminisme està a l’ordre del dia i totes més o menys hem escoltat algun discurs o hem anat a manifestacions. Però pelmeu parer, poc es parla de l’acompanyament que s’hauria de fer als nostres joves sobre el creixement del seu propi cos i en específic, a les persones que comencen a menstruar.

I potser penses, què té a veure el feminisme amb la “menarquia”?

*(Menarquia: primera menstruació d’una persona).

Doncs per a mi molt, perquè en aquests anys que ets tan jove, entre els 8 i 16 anys ets una esponja d’aprenentatge, a nivell intel·lectual, emocional, social i a tots els aspectes que et puguis imaginar.

En aquest moment aprens si la regla “mola” o “és una merda”, si “fa mal mal” o el teu “cos t’està parlant”, si a l’estiu és un entrebanc o és una benedicció…

Et sona tot això veritat? Doncs imagina’t si tot el que saps ara sobre el teu cos t’ho haguessin explicat amb 10 anys, crec que la teva vida hauria estat moooolt més diferent, veritat? Sobretot durant es teus primers anys menstruant i quan vas començar a compartir la teva sexualitat.

El que em trobo molt sovint és amb mares que volen fer el taller de “La meva primera lluna” perquè les seves filles visquin l’arribada de la seva menstruació de manera positiva i amorosa. Després, una vegada en el taller m’expliquen que a casa cada mes elles mateixes estan dient “quina merda ja tinc la maleïda regla”.

Si per a tu aquesta frase et sembla normal perquè tota la vida l’has odiat, has de saber que té un gran impacte cap a les persones adolescents del teu voltant, perquè estan aprenent que això que li passa a mama, a la profe o a la cosina, no mola.

Així que el primer pas per a poder acompanyar bé a la primera menstruació, per a mi, és que reinventis la relació que tens amb la teva pròpia menstruació i el teu cos. Comença a estimar-lo, a voler conèixer-ho i sobretot a voler respectar-ho… I si no saps com, no passa res, avui és un dia perfecte per a poder començar. Cerca informació, llegeix, compara i forma’t. Amb el meu curs en línia “Coneix el poder del teu cicle menstrual” o no. Amb algú que vibris igual, que t’agradi com pensa i com actua.

Et juro que si realment vols començar a estimar la teva menstruació, els teus comportaments i paraules canviaran i totes les persones del teu voltant ho notaran i aprendran d’això. Tu ets la seva millor mestra, això no ho dubtis. Diuen que s’ha de “ensenyar amb l’exemple perquè les paraules sense acció són buides”.

Espero que t’hagi animat a voler canviar alguna cosa de la relació amb la teva menstruació i t’invito a continuar investigant en el meu blog per a més informació del teu interès.

Si tens algun tema que t’interessa i no el veus, si us plau, escriu-me amb la teva aportació i faré una nova publicació en el blog.

Moltes gràcies!

Feliç dia,

Laura